Főoldal

KÉPEK

MEXIKÓ ÚTINAPLÓ

MOST ÉPP

INFO
Zenélek, és PE-GTK nemzetközi gazdálkodás szakon tanulok. Szeretek utazni, és szeretem lefényképezni, ahol járok.
Ha akarsz, megtalálsz: fb, mail, flickr

WEBBARÁTOK

Vartam Ckarlita

2010
01 02

2009
01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2008
01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2007
09 10 11 12

2006-2007 - hsz.freeblog.hu
(Mexikóból)

Mese a mosolygós királylányról - eszterkeblog

2007. december 18.
Mese a mosolygós királylányról

Élt egyszer valahol egy mosolygós királylány. Az emberek nagyon szerették, mert mindig mosolygott. Mosolygott télen és nyáron, mosolygott reggel és este. Mosolygott akkor is, amikor sírni lett volna kedve. Azt beszélték, hogy a királylány ismert egy tündért, akinek varázsereje volt, és ő ajándékozta meg ezzel a különleges képességgel. De ez nem volt igaz. A tündérnek nem is volt varázsereje. Egyszerű volt a titka: amikor ránézett a királylányra, nem tudott mást, csak mosolyogni - ahogy mindenki más. A barátai is mind mosolyogtak, mert ő mindenkinek mosolyt csalt az arcára.

Aztán egy őszi reggel a királylány arra ébredt, hogy elfelejtett mosolyogni. Nézett hosszasan az aranykeretes tükrébe, de hiába kereste a mosolygó szájat: csak síró szemeket látott. Egész nap nem sikerült mosolyognia. Sem reggel, sem délben, sem este. Senki, még ő maga sem tudta, mi ennek az oka. A barátai csodálkoztak, és már ők sem mertek mosolyogni, nehogy megbántsák vele a mosolygós királylányt. Remélték, másnapra elmúlik, és a királylány ismét mosolyogva ébred.

Ám a következő reggel is csak síró szemeket látott mindenki. És így ment ez egy egész hétig, aztán még egy hétig, aztán még egy hétig... aztán még egy hétig... és még ki tudja, hány hétig.

A tündér nagyon megharagudott a királylányra. Nem értette meg. Önző volt. Ő mosolyogni akart. Nem kereste, miért nem mosolyog a királylány, csak azt kérte, hogy mosolyogjon. De semmi nem változott.

Az emberek hiába kérdezték a királylányt, hogy mi történt, ő nem felelt. Talán ő maga sem tudta. Fáradt volt. Fájt neki az őszi eső és a madarak lármázása.

***

Egy valami nagyon különös volt. A királylány úgy érezte, senki nem veszi észre, hogy már nem mosolyog - és hogy senki nem foglalkozik vele. Azt hitte: az emberek nem látják a könnyeket, hiszen átlátszóak.

***

Egy téli délután - hosszú idő után - elment hozzá a tündér. Már egyáltalán nem volt mérges a királylányra. Elmondta neki, hogy már nem hibáztatja semmiért, és hogy ő akkor is szereti, ha nem mosolyog. Kibékültek.

Azon az éjjel a királylány a mesemondó királyfival beszélgetett. Szerette hallgatni, mindig nagyon tanulságos meséket mondott a királylánynak. Ám most nem a királyfi mesélt, hanem a királylány. A királyfi meséiről.

És egyszer csak elkezdett mosolyogni. És csak mosolygott és mosolygott... és másnap megint mosolygott. Attól a naptól fogva mosolyogva feküdt és mosolyogva kelt.

***

Így született a mese a mosolygós királylányról, aki mesét mondott a mesemondó királyfinak. És mosolygott.

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterke.blog.hu/api/trackback/id/tr62268718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bettikém itt is nagyon boldog születésnapot kívánok! ez a mese az ajándékod! (meg amit majd a jézuska is hoz :))
a mosolygós királylány most meghatódott :D nagyon! köszönöm szépen és örülök h itt vagy mellettem :))

***

süti beállítások módosítása