Főoldal

KÉPEK

MEXIKÓ ÚTINAPLÓ

MOST ÉPP

INFO
Zenélek, és PE-GTK nemzetközi gazdálkodás szakon tanulok. Szeretek utazni, és szeretem lefényképezni, ahol járok.
Ha akarsz, megtalálsz: fb, mail, flickr

WEBBARÁTOK

Vartam Ckarlita

2010
01 02

2009
01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2008
01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2007
09 10 11 12

2006-2007 - hsz.freeblog.hu
(Mexikóból)

Az én Barcelonám - eszterkeblog

2009. október 29.
Az én Barcelonám

- egy olyan város, amit mindenkinek magának kell megnéznie, mert mindenkinek másmilyen, és mindenkinek van ott valami. Para mí:

La Sagrada Familia. Gaudí - számomra - legbámulatosabb építménye, szó szerint lélegzetelállító, csak álltam ott és néztem, hogy mi ez. Hogy ezt hogy gondolta. Reális szürrealizmus, olyan, mint egy nagy tölcsér fagyi az aszfaltra borítva fejjel lefelé, tetején színes cukorkák meg egy karácsonyfa, ami valami kozmikus véletlen folytán kerülhetett oda, és az egész közben román és gótikus és minden, ami létezik, és minden, ami nem.

Mercat "La Boquería". A város legrégibb piaca. Ha meguntad a gyümölcsök millió színét, kóstold meg a piac végén a tenger gyümölcseit!

Barri Gòtic. A csodálatos óváros, sikátorokkal és széles utcákkal, a katedrálissal és kis gyertyaillatú templomokkal, a nagy Plaça Reiallal és zsebkendőnyi terekkel.

Passeig de Gràcia. Széles utca, járólappal, őszi fákkal, boltokkal, és persze ott van a Casa Batlló és a Casa Milá, Gaudí két remekműve.

Parc Güell. Megint Gaudí, egy valószerűtlen park kicsempézve, hatalmas terasszal, spanyolgitárral, csodás kilátással Barcelonára.

Parc de la Ciutadella. Mondhatnánk, a barcelonai Városliget. Alkonyatkor tele emberekkel, zajjal, színekkel, a szélben elvesző zenével.

Tengerpart. Imádom a tengert, mindenhol. Barcelonában is. A klasszikus szép vitorláskikötő sirályokkal, sétány pálmafákkal, és az egészet Kolombusz nézi hatvan méter magasságból. (Fel lehet menni hozzá.)

Font Mágica. Szó szerint varázslatos szökőkút - és tényleg.

Tapas. Azaz falatkák, kis adag finomságok, egy kellemes sörrel vagy jóféle vörösborral kísérve. Kötelező a töltött piros sült paprika, a sajttal és zöldségekkel sütött tésztaszeletek, és a mézes-csípős csirkeszárnyak.

Aki nekem nem hisz, higgyen a szemének.

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterke.blog.hu/api/trackback/id/tr21483655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

***

süti beállítások módosítása